Σε μια προσπάθεια να μειώσει την ηλικία του κοινού και να φέρει πίσω την μουσική, το MTV επέλεξε τον παιδικό καρδιοκαταμέτρη Shawn Mendes για να αναβιώσει το εμβληματικό πρόγραμμα, με τις εμφανίσεις των Bleachers , Lorde και Carly Rae Jepsen προγραμματισμένων για τα μελλοντικά επεισόδια.

Σύμφωνα με το κανάλι, κάθε καλλιτέχνης θα επιλέξει έναν χώρο στον οποίο θα νιώθει ότι έχει άμεση σύνδεση με τους παρευρισκόμενους. Ο Shawn Mendes προτίμησε το «The Theatre» στο «Ace Hotel» του Λος Άντζελες. Ο νεαρός τραγουδιστής αισθανόταν νευρικός, αλλά ευγνώμων που μπορούσε να εμφανιστεί σε αυτό το show για όλους τους fans. Το σετ που είχε στηθεί προκαλούσε δέος. Εννέα κιθάρες τοποθετήθηκαν γύρω από τη σκηνή, με πλήρες σετ τυμπάνων, πλήκτρα, πιάνο και έγχορδα.

Οι παραγωγοί τόνισαν στο κοινό ότι θα έπρεπε να είναι όρθιοι και σηκωμένοι καθίσματά τους για όλο το σύνολο της εμφάνισης.

«Ακόμα και αν το μαγνητοσκοπούμε, παρακαλώ να το αντιμετωπίσετε σαν να είναι οποιαδήποτε άλλη συναυλία», δήλωσε αργότερα στο πλήθος ο Shawn Mendes, με την παραδοχή ότι δεν είχε έκανε ποτέ κάτι τέτοιο πριν. «Ήμουν πραγματικά τόσο νευρικός. Παρακολουθούσα μόνο τα βίντεο των Nirvana και των Pearl Jam να το κάνουν αυτό. Δεν έχω συνηθίσει σε όλες αυτές τις κάμερες, γι’ αυτό σας ευχαριστώ πολύ», ανέφερε.

Οι παρευρισκόμενοι δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους τα κινητά τους τηλέφωνα. Δεν ανέβηκαν βίντεο στο Snapchat, φωτογραφίες στο Instagram, δεν βγήκαν «selifes». Έζησαν την εικόνα που έβλεπαν και απολάσσαν τη συναυλία σε ένα θέατρο γεμάτο με νεαρό κόσμο. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων κλήθηκαν να παραμείνουν στη θέση της ακόμα και μετά το «αντίο» του Shawn Mendes. Καθώς οι απενεργοποιημένες εκτελέσεις του ερμηνευτή έπαιζαν ξανά στις ηχεία, οι κάμερες ανέβηκαν στα διάδρομα για να καταγράψουν τις αντιδράσεις των πιο φανατικών οπαδών που βρίσκονταν κοινό.

Φυσικά, υπήρχε άφθονο τραγούδι, χορός και δάκρυα!

Εμείς που μεγαλώσαμε με την εμβληματική μορφή του Cobain στο MTV Unplugged στη Νέα Υόρκη έχουμε να το πούμε. . .

Καλά τελειώσει το MTV! ! !